Stolt Tjejzonare idag

Skrivet den 8 Nov, 2012 under Okategoriserade | Inga kommentarer

Idag blev jag varm i hjärtat när jag i DN:s kulturdel kunde läsa om Tjejzonen och nyttan av alla de samtal och möten som sker inom ramen för verksamheten. Det var verkligen på tiden att denna fantastiska verksamhet får lite uppmärksamhet. Ännu bättre vore det om fler ville skänka en liten slant (kolla hemsidan) så att vi kunde göra ännu mer av det vi gör och kunde sprida kunskapen vi har ännu mer.

Vi vet att en tredjedel av alla tjejer i åldern 12-25 år säger sig bära på ångest och oro. Det krävs ju inget mattesnille för att räkna ut att detta är en tickande bomb i vårt samhälle, att tjejerna riskerar både psykisk och fysisk ohälsa om ingenting görs. Men att jobba förebyggande är ju sällan något som prioriteras. Vi som jobbar med Tjejzonen vet att våra samtal och möten gör skillnad. Desto viktigare att det görs utrymme för verksamheter som Tjejzonen.

Mitt engagemang i Tjejzonen är en energikick. Tänk dig att få känna uppskattning bara för att du är där, ger av något som inte kostar något (tid) och att få bidra med sin kunskap utan att känna krav. Att arbeta ideellt är som att äta kakan och behålla den. Man ger och får enormt mycket tillbaka samtidigt som man känner att det man gör är VERKLIG nytta!

Tjejzonen behövs och kan gör mer. Så gå in på hemsidan www.tjejzonen.se och gör ett sms-bidrag eller sätt in en slant på vårt 90-konto. Jag lovar att det kommer att komma till nytta!

261167_117252468302269_5432999_n.jpg

Lämna en kommentar