Spanskspam

Skrivet den 8 Maj, 2012 under Okategoriserade | Inga kommentarer

Ett femtiotal skräpmejl om dagen, alla med recept på hur man ska kurera magen, eller öka sexlusten, få längre penis eller kanske med ett erbjudande om att byta jobb. ”Opportunity in your area”, står det. De senaste vill att jag ska öppna en fil och titta på ett kort, för att besvara frågan om det VERKLIGEN är jag på kortet. Men jag låter mig inte luras. Jag har vant mig vid dem, sorterar bort dem och sakta men säkert har antalet börjat avta. De engelska erbjudandena om att köpa Viagra har försvunnit.
Men istället har jag nu börjat få dem på spanska.
Vem är det som sitter där ute i cyberrymden och tror sig veta att jag kan läsa alla dessa erbjudanden, på spanska? ”Trabajar” tror jag mig veta är arbete, men allt annat har jag faktiskt ingen aning om. Kanske går jag miste om VÄRLDENS erbjudande? En ny superdypertyp av skönhetsmedel som skulle kunna hålla mig ung tills jag fyller hundra, ett piller som stillar sötsuget när det sätter in vid femsnåret, cellulitborttagningsmedel, brun-utan-sol som inte kladdar, vad vet väl jag?
Och allt för att min spanska är så usel. Att inte förstå alls är värre än att välja bort det man förstår. Det där med att lära mig spanska börjar bli allt viktigare – om inte annat för att kunna läsa mejl.

Lämna en kommentar