Sorterar

Skrivet den 29 Aug, 2012 under Okategoriserade | Inga kommentarer

Viktigt från oviktigt. Röd tvätt från vit tvätt. Räkningar och reklamblad. Suddiga bilder från tydliga bilder. Det är höst och det är tid att skapa ordning. Livet behöver det. Listor på saker som bör göras, mål som ska nås, nya maträtter som ska provas och kontakter som ska tas. Vänner som ska vårdas. Drömmar som ska uppfyllas.
Sortera tankarna.
Sortera i högar och släng det som är onödigt. Strumpor med hål i, tidningsartiklar som aldrig lästes eller projekt som aldrig kommer att genomföras.
Det är dags att slänga ut gammalt, för att få plats med nytt. Åh, vad jag längtar efter nytt. Att få skapa nytt, att ge mig själv tiden att skapa nytt.
Fullproppad med idéer och lust att få fantisera, skriva fiktion om mina kära karaktärer. Saga, Anna, Milla och de andra är värda en fortsättning. Därför sorterar jag åter bland post-it-lapparna på garderobsdörren, sätter dit några nya. Händelser på Smedjegatan fortsätter att förvirra. Den här gången använder jag gröna och gula notisar. De rosa står för gamla idéer. Gammalt ska omvärderas, kanske sorteras ut, för att ge plats för nytt. På Smedjegatan innebär det nya förvecklingar och spända relationer.
Allt kan hända när man sorterar.

Lämna en kommentar