Söndag kl 22. 20

Skrivet den 29 Jul, 2012 under Okategoriserade | En kommentar

Med datorn i knät i sängen. Lämnade b-rullen som sänds på fyran. Långsam, händelselös i sin egen förutsägbarhet. Jag är ointresserad av blodiga gisslandraman. Kanske är jag bortskämd efter Batman-filmen igår, som var bland de bättre actions jag sett på länge. En film ska roa, skrämma, jaga upp känslor och få tittaren att glömma tid och rum. Det gjorde Batman. Se den!
Kanske läsa istället? Jag tittar på bokhögen bredvid mig. Några påbörjade, några som jag längtar efter, några om jag borde läsa. Emma Hamberg; påbörjat men känner ingen lust att fortsätta. Yoga Sutras of Patanjali; borde ta mig igenom den (samt en hel del annan litteratur och därtill en mängd övningar under hösten), men den får vänta, känns inte så juli/augusti-månads-läsning. Sen har jag Nesboes böcker. Köpte just de fyra första för att alla säger att de är så bra. Men vågar inte börja, för jag är rädd att bli fast. Franzen; Frihet och Strindbergs stjärna. Villrådig.
Just sträckläst ”Jag älskar dig inte”. Det är sådan där bok som jag egentligen inte gillar. Jag mår dåligt av historier som känns för nära, där man känner igen eller känner någon som man vet känner igen sig. Men Christina Stielli kan konsten att gestalta, bygga upp andlösa scener som gör att man sveps med. Så jag sträckläste.
Torktumlaren piper, jag väljer att sortera strumpor istället för att välja bok och åter igen förvånas jag över att där finns ”uddisar”, vars make försvunnit. Vart tar de vägen? Kanske ett ämne för en bok – en barnbok? Mysteriet med de udda strumporna, eller vem stal strumpans make?
Nåväl. Trams i all enkelhet. Eftersom filmen var dålig. Over-and-out!

1 Kommentar

  1. Ann
    31 juli, 2012

    Den boken vill jag läsa, i alla fall om mysteriet med de udda strumporna får sin lösning i slutet. Jag gillar Harry Hole, jag blev fast. Frihet tyckte jag också om. Just nu håller jag på att läsa en bok av en hjärnforskare som själv fått en stroke. Har precis läst ut Radical Acceptance, den rekommenderar jag om du inte redan läst den.

    Reply

Lämna en kommentar