Sommarjobb på hjärnkontoret

Skrivet den 28 Jun, 2012 under Okategoriserade | Inga kommentarer

Kan man stänga av när man ska var ledig och ha semester? Kan en egenföretagare stänga av över huvud taget?
Nej här småjobbas det oavsett utetemperatur.
Hur jag än bemödar mig med att inte göra någonting så fortsätter huvudet att fundera på vad den här människan skulle kunna hitta på? Allt från att måla tånaglarna (tufft jobb!) till att fundera ut nya intriger till en ännu bättre historia. Det senare har blivit som en sjukdom. Varje människa jag möter kan betrakta sig som ett potentiellt inslag i en ny berättelse. Alla har något att bidra med. Akta er.
Just ”hitta-på”-delen är något som jag behöver träna på. Det där som får entreprenören att spira, målaren att med lust skapa och barn att ideligen bygga nya sandslott på stranden. Den där talangen som är som viktig att odla. Vi borde haft ”hitta-på”-klasser när vi gick i skolan, för att främja kreativiteten, för att lära oss hur viktigt det är att tillåta sig tänka tokiga tankar och att det är ur dem som idéer föds.
Eller som en vän till mig sa härom dagen ”nu ska jag göra allt det där som jag inte gjorde, allt som jag inte trodde jag varken ville eller kunde. För jag tror det blir roligare då.”

Lämna en kommentar