Sökes: en personlig husgud

Skrivet den 3 Maj, 2011 under Okategoriserade | Inga kommentarer

Tänk om det vore så enkelt. Att man kunde köpa sig en egen husgud. En figur som sitter där på hyllan och svarar så som man förväntar sig att få svar. Som hjälper en med alla de där svåra frågorna om framtiden, om prioriteringarna och om livet.
”Du kommer att nå framgång”, eller ”du duger som du är,” ska min husgud få säga till mig varje dag, varje morgon, varje kväll.
Jag tänker att; det kanske är därför indierna framstod så förtröstansfulla, trots att många av dem hade smuts upp till knävecken, haltade fram och sov utan tak över huvudet. De hade ett slags grundläggande tro om att någon (av de tusentals gudarna) såg dem. De hade sina sina husgudar, träskulpturer, avbildade och utsmyckade på gränsen till prålighet, som de kunde rådfråga om viktiga saker, som de litade på. Så länge de handlar gott är gudarna med dem.

Jag tänker att min husgud inte behöver vara så stor; ett litet medium skulle räcka, eller en liten försynt guru som kunde ge mig en hint om vad som vore rätt. Någon som på daglig basis kan se mig i ögonen och säga att jag gör rätt saker, är på rätt väg, som känner att energierna jobbar för mig. Om han sen är gjord av trä, det gör detsamma, bara svaren är de rätta.

Lämna en kommentar