Snart i en bokhandel nära mig

Skrivet den 3 Sep, 2013 under Personligt | 6 kommentarer

avb_hus

Nu står lådorna i källaren och väntar på att bli transporterade till världens finaste bokhandel. Äppelvikens bokhandel. I morgon onsdag ska den fyllas av en vacker bok, omslag i orange, gult och svart – och människor som kommer och firar med mig. Det ska blir såååå kul!

Någon frågade om min resa; den från idé till bok.

För mig är skriva som att meditera – tid och rum försvinner. Och när jag för några år sedan fick mer tid, och letade efter roliga saker att fylla livet med, så hittade jag skrivandet. Det gick en skrivarkurs, det blev ett manus – som refuserades. Jag läste Litteraturvetenskap, jag försökte förstå HUR man gör. Lärde mig teknik, läste litteratur jag aldrig skulle läst annars, fick kritik, skrev om. Och det blev ett manus till: som blev Bara människor.

Vägen har varit krokig och fylld av både små och stora hinder, men vid vägrenen har det stått skyltar som uppmanat mig att fortsätta framåt och där har stått människor som trott på mig. Det tog tid och det krävde tålamod, men nu är jag framme. I morgon signerar jag min debutroman i Äppelvikens bokhandel.

6 Kommentarer

 1. Jenny
  3 september, 2013

  Ha en underbart nervös och lyckad dag i morgon, så ses vi på kvällskvisten.:D

  Reply
 2. Jenny
  5 september, 2013

  Tack för en mycket trevlig kväll igår!
  Tänkte fråga om ni möjligtvis har ”Liljeroths släkt” i Skåne? Sen undrar jag om din vän, som skriver faktalitteratur, som jag tipsade om bestialisk prosa 😉 har någon blogg. Skulle vilja följa hennes prosa… OM det blir någon.:D

  Reply
  • Anne Liljeroth
   5 september, 2013

   Hej Jenny! Först stort tack för att du kom igår och TACK för det otroligt fina halsbandet. Givet på bokmässan!
   Nej inte nära släkt i Skåne, tror det är en annan Liljeroth-gren.
   Anna hittar du, med alla hennes vackra ljus, på http://www.dlight.nu. Kram

   Reply
   • Jenny
    5 september, 2013

    Varsågod! Kul att du gillade det. 🙂 Vi har inte heller någon nära släkt där ifrån, däremot min mammas farfar Samuel Liljeroth från 1800-talet. 😉 (han hade två bröder Alfred och Axel). Samuel flyttade till Gotland, så jag har hela min släkt där. Tack för Annas länk. 😀 Välkommen in på min blogg, jag har bloggat om din fest igår. Njut av ruset! 😀

    Reply
    • Anne Liljeroth
     5 september, 2013

     Måste kolla de där Luljerötterna! Återkommer. Och tack för blogginlägg!

     Reply

Lämna en kommentar