Skrönskrivning

Skrivet den 9 Okt, 2012 under Okategoriserade | Inga kommentarer

Igår hade jag en galet produktiv dag och fick ur mig nästan 20.000 tecken. Snart kommer jag nog att bestämma mig för att jag är halvvägs in i Fortsättningen av Bara Människor. Hur jag vet? Jag bara bestämmer det. Och där kommer vändningen – och vändningen kommer att innebära lite dramatik. Hur vet jag inte ännu, för jag har inte kommit på hur det ska ske. Universum har inte riktigt öppnat sig där ännu, gett mig de rätta svaren. Eller rättare ett svar som gör att jag på ett trovärdigt sätt kan fortsätta.

En SKRÖNA. Jag har länge letat efter en beskrivning av vad jag håller på med. En komprimerad historia, med passande överdrifter. Människor, platser och händelser trycks ihop och blir till en historia, som att stoppa ner dem allihop i en liten plåtask och sitta där uppe och titta på dem när de spelar en pjäs, eller ett kammarspel, som någon kallade mitt manus. Och så kryddar vi det med ”lite mycket” av allt och så blir det min historia.
Osannolikt, inte riktigt trovärdigt? Det är väl upp till läsaren att bedöma, men med bara lite fantasi går det att förlänga och dra ut historien och då finns där rätt mycket att fundera över. Hämnd, i tanken eller i handling, svårmod och relationer, mycket relationer.

Idag blir det mindre av skrönskrivandet (obs ska inte särskrivas) för idag ska jag till härliga Anna på Dlight och det blir säkert ljusköp. Titta in på hennes nya snygga hemsida! Och köp ljus! Det är vad vi alla behöver nu när det blir mörkare ute. Och senare idag blir det ett magiskt möte.

Lämna en kommentar