Skinka eller skriva?

Skrivet den 7 Dec, 2011 under Okategoriserade | Inga kommentarer

Det lackar mot jul. Så fort så jag knappt hinner springa bredvid alla förjulshändelser. Glögg, julkalendrar, presentplanering, matplanering, klädplanering och reseplanering. Idag ska jag försöka pricka av några saker på min lista, i språnget mellan möten och ambitionen att få skriva ett nytt kapitel. Snart i mål. Sjuttio kapitel skrivna, fem kvar.
Tänker hinna hela vägen innan jag sätter mig under granen och doftar på barren, sniffar på glöggen och slår in de sista klapparna.
Det blir familjejul, precis som förra året, men ändå inte. Våra killar har blivit äldre, klokare, mer självständiga. Längtar efter att få se båda mina söner, samtidigt. Att få äta med dem, prata med dem. Ser fram emot jul men inte mot veckorna som lackar mot jul. De är alltid hysteriska. Minns jular när jag gråtit mig till söms, vaknat med hög feber och ont i magen. För att inte julskinkan blev bra.
I år ska jag kämpa mot… strunta i julskinkan och istället skriva färdigt.

Lämna en kommentar