Sådant vi tar för givet

Skrivet den 28 Maj, 2014 under Personligt | 2 kommentarer

En liten reflektion över livet. Jag har just fått veta att jag är frisk som en nötkärna. Inte för att jag tvivlat, men det är ändå skönt att få det konfirmerat – av en läkare. Alla mina värden är på topp. Allt annat som känns i kroppen är rent slitage. Lite ont  i knäna, lite grå starr, lite stel i ryggen, det hör till i min ålder och det är inget man dör av.

Resultat på hälsokontrollen: blodtryck 100/65, vilopuls 64, ventilationsfunktion: normal, hörsel som om jag aldrig varit på disco. Och jag har alldeles lagom med hemoglobin, leukocyyter, natrium, kalium, calcium och lågt med albumin. Lågt glukos och vettigt med kolesterol. Vad pankreasamylas är vet jag inte, men det såg bra ut det också.

Så vad vill jag ha sagt? Jo att jag är tacksam. Så in i bomben tacksam att jag får vara frisk. Jag har förmånen att göra det jag älskar, jag kan äta gott och nyttigt, har tid för vänner och tid att ta hand om kroppen så att den ska må så bra det går.

Tack för att jag får ha hälsan.

IMG_5077

Bilden har jag stulit av Birgitta Backlund. Tack!

 

2 Kommentarer

 1. Anna
  30 maj, 2014

  Ja, man har en hel del att vara tacksam för bara man tänker till lite. Och det gör man ju när kommit upp i vår aktningsvärda ålder. 😉

  Har skrivit litegrann om din bok inne hos mig.
  Tack för en fin läsupplevelse! /Anna

  Reply
  • Anne Liljeroth
   30 maj, 2014

   Tack! Ska genast titta in hos dig! Kram

   Reply

Lämna en kommentar