Så här jobbar jag

Skrivet den 6 Maj, 2013 under Personligt | 3 kommentarer

IMG_1891

Jag satt högt över molnen och skrev på nästa historia. Nära 5.000 tecken blev det inom loppet av några timmar. Dessutom ganska bra tecken, tycker jag själv. Jag satt där och vävde på min dröm om att så småningom kunna ge ut en fortsättning på Bara människor. En lördag kväll, i ett något försenat flygplan, satt jag och arbetade och spräckte alla normer för vad arbete är. För jag satt ju bara där och drömde… eller?

Även om jag vet att vi kommit långt med att förändra synen på vad arbete är, och var och hur det kan utföras, så möts jag – nästan dagligen – av kommentarer runt vad och hur jag utför det jag gör. Och det är inte bara den äldre generationen som har föreställningar om hur man arbetar, även yngre. ”Jo du skriver… men vad jobbar du med då?” ”Bortrest igen, när jobbar du då?” ”Har du varit bortrest, semester igen?” ”Var har du ditt kontor då?” ”Men mer då, vad gör du mer?”

Frågorna följs av att jag förklarar och försvarar. Mottagaren nickar förstående men undrar inombords. Normen för vad arbete är sitter hårt.

Att drömma och fantisera är en förutsättning för att jag ska kunna utföra den delen av mitt arbete som är mitt skapande jag. Jag behöver inget kontor, inga arbetstider. Allt  jag behöver är en kreativ miljö, en dator och tid. Det kan jag få varhelst det passar sig. På ett flygplan till exempel, tusentals meter över Europa, en lördag kväll. Fungerar hur bra som helst att arbeta där uppe i luften.

3 Kommentarer

 1. erikssoncaroline
  6 maj, 2013

  Låter som ett härligt arbetspass. Väl det som är tjusningen med det skrivande livet; blandningen av dröm och verklighet. Ha det gott!

  Reply
  • Anne Liljeroth
   6 maj, 2013

   Tack Caroline! Ja det är skrivandets tjusning. (Vedermödorna tar vi en annan gång.)

   Reply
 2. Ann
  9 maj, 2013

  Hahaha, tycker jag låter som ett alldeles underbart jobb.

  Reply

Lämna en kommentar