Rädslor?

Skrivet den 29 Apr, 2012 under Okategoriserade | Inga kommentarer

Vad har vi dem till? Hjälper de oss egentligen med någonting? Jo, de hindrar oss från att trampa i klaveret eller kanske skada oss. Men med årens rätt så lär man sig ju ändå att hantera situationer så att det inte går illa. Man vet när det är dags att hålla tyst, eller när man inte ska kasta sig ut framför en bil. Så varför försvinner då inte rädslorna? Borde de inte suddas ut med erfarenhetens hjälp?
Rädslan finns utanför vår komfortzon, de invanda mönstren, de dagliga rutinerna. Jag fick som barn lära mig (inte för att någon sa så utan för att de vuxna gjorde så) att det är bekvämare att stanna där man är, att man inte ska vara till besvär eller tro att man är någon. För det är vad som händer om man kliver ut – och det är läskigt.
Jag hade en lång diskussion om detta med två underbara kvinnor på ett tjejmingel igår kväll. Uppfostran, jantelagens hårda dom. Och fick alla mina tankar bekräftade. Att rädslor går i arv, och vilken fantastisk upplevelse det är att inse att man kan strunta i dem, att de inte hjälper oss, utan är mest till besvär.
Det är underbart med mingel!

Lämna en kommentar