Prata om det

Skrivet den 25 Nov, 2013 under Personligt | Inga kommentarer

Det vi inte pratar om – det finns inte.

I veckan ska jag prata på Marknadsföreningen här i Stockholm. Jag ska berätta om hur jag hamnade där, hur det var att vara i den och hur jag kom ur den. Vanmakten att inte kunna vara den man så gärna vill vara. Om hur det var att hamna i de utbrändas fack.

Runt 40.000 människor per år sjukskrivs för utbrändhet. Att jämföra med gruppen långtidssjukskrivna som 21012 var i genomsnitt 140.000. Utmattning är en folksjukdom, som kostar på för alla, men speciellt för dem det drabbar.

För det drabbar. Helt plötsligt är man värdelös och full av sorg och gråt. Helt plötsligt försvinner all lust, all glädje och kroppen slutar att fungera. Man är inte en del av framgången längre, bara en liten våt fläck.

Vi måste prata om detta. Vad stress är, vad den gör med oss och vad vi kan göra för att inte hamna där. Av respekt för oss själva. För när vi pratar om det så finns det. Mitt bidrag är att berätta min historia, om hur det var att vara där och vad jag gjort sen.

 

Lämna en kommentar