På önskelistan: En fridefull jul åt alla

Skrivet den 19 Dec, 2013 under Personligt | Inga kommentarer

Jag är på väg hem från ett fint samtal med en god vän i centrala Stockholm och möts av människor med uppspärrade ögon, stora kassar och alldeles för varma kläder. Julstressen är påtaglig. Det går nästan att röra vid den. Energin som jag kände över en kopp kaffe med fina Nathalie är försvunnen på nolltid.

Så minns jag en jul för några år sedan, jag tror det var sisådär en 11-12 år sedan. Mina barn var fortfarande just bara barn och allting skulle vara just då där supermycket jul. Julgran, stjärnor, paketberg, hyacintdoft, tomtar och julkrubba. Till och med hemlagat och inlagt och egenknådat och allt skulle vara gjort med kärlek. Jag minns att jag grät efter att någon höjde tonen vid ett telefonsamtal, och jag minns att jag fick 40 graders feber på julafton.Resten kommer jag inte ihåg.

Det blir så när man pressar sig över gränsen, ställer orimliga krav. Jag vet det – idag. Så – till alla er som stressar runt för att hitta de perfekta julklapparna, som kanske inte behöver bytas på mellandagsrean, till er som vill ha hemlagat, långkokt och egeninlagt på julafton – vill jag säga SKÖT OM ER! Om ni mår bra, så mår de runt er också bra – oavsett antalet presenter eller om skinkan är färdigkokt eller inte. Hälsa är kärlek – och det är vad julen handlar om! Ta hand om er.

GOD JUL!

Lämna en kommentar