Om glömska

Skrivet den 21 Jul, 2012 under Okategoriserade | En kommentar

”Bär alltid ett litet block i fickan, anteckna det du kommer på att du borde komma ihåg.” Det är ett tips jag borde anamma. Jag, som numera ständigt går omkring med känslan av att jag glömt något, att jag borde ha gjort något, sagt något, kommit ihåg någon/något.
På väg mot dagens matinköp låste jag upp dörren tre gånger för att vända tillbaka och hämta något jag glömt, eller trodde jag glömt. En av sakerna hade jag glömt att jag faktiskt hade plockat ner i väskan redan.
Väl i kassan på stormarknaden, när jag packade upp allt på varubandet, kom jag på att jag glömt ett par saker – för de stod inte på lappen.
Jag som alltid brukat ha koll, kommit ihåg, aldrig lämnat något åt slumpen, håller på att förfalla – till en alldeles vanlig människa. En sådan där som kan rycka på axlarna åt att saker glöms bort, som kryper till korset när jag får frågan ”kom du ihåg att…” – ”Nej, det glömde jag alldeles bort.” Det är slut med livet som ”ubermench” – en sån som hinner, orkar och kommer ihåg allt.
En sak till. Jag glömde att jag redan köpt ett sådant där litet block som jag kan ha i handväskan, smidigt att anteckna saker i som man bör minnas. Nu ska jag bara komma ihåg att använda det också.

1 Kommentar

  1. Ann
    28 juli, 2012

    Befriande läsning för mej. Oj vad skönt det är att upptäcka att det finns fler. Så mycket enklare att bära. Jag bär det till och med leende nu känner jag.

    Reply

Lämna en kommentar