Nöjdhetsindex: 98

Skrivet den 2 Apr, 2011 under Okategoriserade | En kommentar

Koncentrerad, på gränsen till sammanbiten, men ändå nöjd. Bilden är från en shala i Kerala. Det är tidig morgon, fåglarna sjunger, havet brusar, en stilla bris flödar genom väggarna av palmblad, det doftar sot och blommor i sann förening, det är närmare trettio grader varmt. Klockan är sju och jag kommer att frossa i färsk ananas efter yogan.

Idag var det en minus ute när jag klev upp på mattan. Axeln värkte, lårmusklerna darrade efter passet igår kväll, vänster knä knirkade, men jag gjorde det. Jag slet så svetten lackade, förenade kropp och själ i ett blöt pöl och pustade sen ut under en beige fleesefilt. (Stavas fliis så?)

I kommunikationsvärlden mäter man ofta nöjdindex, för att ta reda på vad kunderna tycker om varor och tjänster. Jag tänker att det är något man borde kunna applicera på sig själv också, eftersom det väl egentligen är jag som vet vad jag mår bäst av… så därför…

har jag nu tilldelat mig själv dagens Nöjdhetsindex. På en skala 1-100 har jag idag fått 98 och dagen har bara börjat. För att göra detta till en vana borde jag kanske ge mig själv ett index varje kväll, skriva ner siffran – för att sen kunna konstatera att jag har det rätt bra. Som ett sätt att affirmera tacksamhet. Tack, tack, tack! Eller som min yngste son sa en gång ”tänk vad jag är bra!”

1 Kommentar

  1. Erica
    7 april, 2011

    Va gött de ser ut på nåt sätt 🙂 Fleece stavas med c, tror jag minsann 🙂
    Hoppas du har de bra!

    Reply

Lämna en kommentar