Närvarande? Nej bara förvirrad.

Skrivet den 23 Mar, 2011 under Okategoriserade | Inga kommentarer

Närvara. Njut av stunden, maten och vårsolen. Ta tillvara livet just som det är i denna stund… Men glöm för tusan inte bort att planera. Höstens alla arrangemang och resor till bra pris, boka nu! Hjärnan far i väg. Rakt in i framtiden. Bort från nuet och stunden i den härliga solen. Framtiden, den här oförutsägbara massan av tid som väntar runt hörnet, där allt ska hända som ska göra mig gladare och lyckligare.

Andas. Sortera bland erbjudanden som trillar ner i mejlen och läggs i postlådan av mannen på den gula cykeln. Vad vill jag? Vet jag verkligen vad jag kommer att njuta av när höststormen viner. Måste jag bestämma det nu? Helt plötsligt har våren och sommaren redan passerat. Snart kommer höstkatalogen från H&M.

Jag läser om hur viktigt det är att njuta av nuet. En kurs i medveten närvaro kanske? Med start i september, som gör mig uppmärksam på att utrymmet för spontanitet är ganska litet – och dyrt. Jag tänker att närvaro och förmåga att kunna leva i nuet nog kommer att vara en lyx i framtiden, förunnad de få, om man inte trivs där man är förstås? Rörigt?

Lämna en kommentar