När det blir mörkt och kallt…

Skrivet den 4 Nov, 2012 under Okategoriserade | Inga kommentarer

… längtar jag till Indien. Jag har ingenting emot kylan och den krispiga luften som kommer med höst och vinter, men på något sätt så får den här tiden mig att längta extra mycket efter dess motsats – fukten, värmen, ljuden, dofterna, ljuset och lugnet. Att kliva upp klockan sex på morgonen, slippa leta strumpor och tröjor, istället välja en tunn klänning och kliva rakt ut i natten, som snabbt förvandlas till dag under tiden som kroppen sakta vaknar. Det är himmelriket. Det är avspänning.
För en tid.
”Precis som att skriva, eller att läsa” säger jag till mig själv. Det är också en resa, i en annan värld, i en ofta påhittad värld. I veckan som kommer blir det fiktivt resande, med fiktiva reskamrater dessutom. Jag tänker att en resa är en kortare tids upplevelse, något att ta med hem och minnas när det börjar bli kallt och mörkt här igen, eller trist och vardagligt. Resan, skrivandet, boken blir ett sätt att ladda batteriet. Sen vart den tar mig är kanske inte så viktigt?
Och kanske är det så att vi dras till motsatser, för att ha något att längta efter? Att läsa om min egen vardag, eller besöka mitt eget hem, det vore ju ingen avkoppling.

 

Lämna en kommentar