Min egen uppförsbacke

Skrivet den 27 Feb, 2012 under Okategoriserade | 2 kommentarer

Ibland önskar jag att jag vore riktigt tokig, annorlunda, att jag tog ut svängarna ordentligt och skämde ut mig. Det skulle absolut hjälpa, det förstår jag. Det är ur det spektakulärt vansinniga som det kreativa föds och där människor blir intressanta att läsa, lyssna till eller följa. De som drivs av en knasig idé, det är de som tillåts ta plats. Det är de som skapar ytterligheter som blir nytt.
Att sälja in en idé, ett verk handlar lika mycket om att sälja in sig själv, säger alla. Gud vad jobbigt!
Jag är fullt frisk, mentalt stabil och vid mina sinnens fulla bruk. Det är inte en bra utgångspunkt om man vill att någon ska bli intresserad av det man gör. Samtidigt blir jag bara tryggare och tryggare i den historia som jag jobbar med. Jag vet att det är osvenskt att säga; men jag gillar den. Och den kan roa många. Den är underhållande och livfull, mina karaktärer är som vanliga människor, om än kanske på gränsen till dramatiska och tragiska.
Jag bor i en förort till Stockholm som kryllar av författare, jag lever ett sunt liv och gillar saker som vanligt folk gillar mest. Det kan man inte göra om man vill bli utgiven. Jag är heterosexuell, gillar bio, yoga och ett glas vin på helgen. Du hör: hela jag är min egen uppförsbacke. Dessutom okänd och van att verka i det tysta. Jag håller vad jag lovar och försöker vara en god människa. Tristare än tristast för en förläggare, antar jag.
Och eftersom det inte går att ”bromsa sig ur en uppförsbacke” så måste jag försöka komma på nåt. Jag skulle behöva en strategi som får mig att sticka ut. Fast jag vet inte om jag vill? Kan jag inte bara få fortsätta skriva istället?

2 Kommentarer

 1. Ann
  28 februari, 2012

  Jag tyckte mycket om din historia och dina karaktärer men framförallt gillar jag dej. Du kanske ska göra något på ämnet? Marknadsföra dej som något helt annat för att göra en helomvändning mitt i brevet. Eller ge ut en del av första kapitlet här och vill man ha resten får man mejlbomba förlag, haha.

  Reply
 2. Anne Liljeroth
  28 februari, 2012

  Ann, du är en fantastisk supporter! Tack!
  Ska verkligen fundera på det där med mejlbombningen!!! Superidé!

  Reply

Lämna en kommentar