Min egen medicin

Skrivet den 11 Apr, 2012 under Okategoriserade | Inga kommentarer

Vissa saker är bra att träna lite extra på. Acceptans – att se men inte alltid kunna förändra eller påverka. Tolerans – att se och låta vissa fenomen och egenarter vara som de är, låt dem bara vara.
I behovet av ständig förändring har jag idag ordinerat mig själv en STOR burk av det senare. På receptet står det: intages tre gånger dagligen i samband med mat. Därutöver, vid behov, rör ner en matsked i en espresso och svälj hastigt. Skölj ner med stolthet och positivt tänkande.
Vad är det som behöver botas?
Jo, ett återfall av prestationsångest, efter att gamla vanor sakta smugit sig på och de goda vanorna fått mindre plats.
Efter att inte ha varit så flitig på yogamattan under en period tog jag mig tid under påsklovet. Två klasser och en insikt senare vet jag vad jag saknar i livet just nu, vad det är jag behöver för att må riktigt bra. Eureka! Euphoria! En sund själ lever bäst i en hel kropp. Nu börjar förberedelserna inför nästa års stora utmaning – min yogamånad i Kerala. En hel månads träning i både acceptans och tolerans.

Lämna en kommentar