Medmänsklighet i en organisation

Skrivet den 24 Maj, 2012 under Okategoriserade | En kommentar

Idag lyssnade jag in på ett samtal om vår tids ineffektiva organisationer, om makt och kontroll, system och gruppers intelligens. Så många sanningar och alla känner vi igen oss. Hur vi tvingas in i strukturer och kontroll för att det är just det som är ”att arbeta”. Den gamla teorin om synen på människan – x eller y gäller fortfarande. Och tyvärr, hur mycket vi än vill vara y-människor så fungerar våra organisationer som x. Kontrollera, kan inte själv, vill inte, måste piskas. Herregud, jag trodde att det hörde femtiotalet till, men med fakta framför mig så inser jag att jag upplevet det själv. För inte alls längesedan.
Mina vänner Janne och Lucie har funderat, grävt och tagit reda på fakta. Arbetslivet suger. 75 procent av alla som har en anställning underpresterar. Och det är sant. Jag känner hur många som helst som går till jobbet bara för att de måste, för att de får lön, men som gör så lite som möjligt, sitter av tiden. Det är okej för dem. De trivs, får månadslön och blir inte ifrågasatta.
Men varför reagerar ingen? För att chefen också underpresterar? För att chefen hellre funderar på sina personliga mål än organisationens? Jag tänker att chefen är rädd att förändra för att han/hon inte vet hur det påverkar honom/henne personligen? Är det rädslor som håller utvecklingen av våra organisationer tillbaka?
Och hur förändrar vi det? Lika lön för lika arbete?
Vi behöver utveckla medmänskligare organisationer. En chef och ledare som känner sig själv, förstår sina medarbetare, ser sina medarbetare och kan få dem att gå genom eld. Visst är det så?

1 Kommentar

  1. Lucie
    28 maj, 2012

    Blir så glad för dina ord! Tack för dom och för att du kom och lyssnade. Det kändes viktigt att prata om detta och det var oerhört värdefullt att få våra tankar och iakttagelser bekräftade.

    Reply

Lämna en kommentar