Med öppna ögon – del 2

Skrivet den 5 Jun, 2011 under Okategoriserade | Inga kommentarer

Den tionde oktober lyfte jag med SAS flight SK945 från Stockholm till Bangkok. Fyra möten var inbokade inom loppet av tre dagar. Viktiga möten som skulle kunna resultera i omfattande intäkter för min arbetsgivare. Ett av företagen jag skulle möta hade stött på problem med exploateringen av ett landområde där de ville bygga industrier. Nu ville de omförhandla sitt köp av maskiner. Jag hade order om att vara smart, bygga goda relationer men se till att de betalade för det kontrakt de tecknat. Utsänd att göra business, inte vara medmänsklig.
Terminalen var full av folk och jag flackade med blicken runt bland de väntande taxibilarna, letade efter mitt namn. En ung kvinna i jeans och keps såg åt mitt håll, vinkade med en skylt. Mr Jansson. Jag vinkade tillbaka.
Hon såg sällsamt rar ut. Den grå kepsen satt bak-och-fram och bildade en gloria runt hennes huvud. Ett magiskt ljus. Ett obeskrivbart lugn. När hon tog min väska för att lyfta in den i bilen möttes våra händer. Hennes sammetslena hud mot mitt nordiska läder. Därefter möttes våra blickar. Hennes ögon var bruna, med pupiller större än ärtor och hennes sätt att se på mig fick mig att kapitulera. Sticket i handen var knappt märkbart. Hon öppnade dörren och blev stående, med de bruna brunnarna riktade mot mig. Inom loppet av några sekunder samtyckte jag till min egen kidnappning.
”I know where to take you. Do not tell me,” sa hon. Långsamt uttalade hon orden för att jag skulle förstå. Hon lade sin hand på min arm.

Lämna en kommentar