Magiska kvinnor

Skrivet den 31 Maj, 2012 under Okategoriserade | Inga kommentarer

Fyra kvinnor runt ett fönsterbord. Ett lätt dis lade sig över teserveringen och inte ens de tutande och skräniga studentflaken störde stämningen vid bordet. Kvinnan snett emot mig talade med tunn röst, ändå skar den genom luften och träffade. Hon har en aura av vänlighet, förtrolighet och livskunskap som omger henne. Hon är väldigt speciell och vi känner oss utvalda som får tillfälle att träffa just henne.
Hon talade om hur viktigt det är att fortsätta intressera sig, visa sig förundrad över människor och viljan till egen utveckling. Lite till åren, men ändå enormt intresserad av andra. Speciellt kvinnor, eftersom de är av hennes eget kön.
Vi talade om vikten av att vara snäll, speciellt mot sig själv, och hur allting kommer tillbaka. Det du gör för andra, får du själv uppleva, förr eller senare. Vi talade också om att inte utsätta sig för energitjuvarna. Hur de berör och sårar utan att förstå, utan att vara intresserade eller vilja förstå andra. Alla har vi mött dem.
Hon säger det där som vi alla behöver bli påminda om ibland. Vi behöver injiceras med kloka ord, lugn och vänlighet.
Det blev en kärleksfullt möte med vännerna, kvinnorna vid det magiska bordet. En sådan där stund som ger en god känsla i magen, som ligger kvar, länge. Jag önskar jag hade spelat in, för att få tillfälle att reflektera lite ytterligare över vad vi talade om. Ord är tyvärr lite för flyktiga. Det är svårt att hålla dem kvar i minnet.
Men jag ler vid tanken på diset över tekannan, hur lätt det var att stänga ute oljuden och alla de nickningar vi delade, som bekräftelse på att vi förstod varandra. Magiska kvinnor.

Lämna en kommentar