Lyckoträning

Skrivet den 11 Jan, 2011 under Personligt | Inga kommentarer

Lyckotrenden snurrar vidare. Och visst undrar man ibland vad lycka är?

Snart börjar härliga Hanna Hellquist jaga endorfiner i tv också. Hon vill försöka få oss förstå att skilja på lycklig och lyckad. Låter klokt. Precis som Mia Törnblom lärt oss vad självkänsla är. Hannas program vill jag se.

Bokhandlarnas hyllor svämmar över av handböcker om hur vi kan bli lyckligare. Överallt möts vi av goda råd som ska göra oss till lyckligare människor. Prova ditt, ät datt, sov gott, le mycket, träna din kropp, lev i nuet, och så vidare. Självklart kan tyckas men inte alltid så lätt att genomföra. Vi vanemänniskor fortsätter gärna i samma gamla kända hjulspår som förr. Det är svårt att programmera om ett invant beteende.

Idag är jag nöjd. Kanske inte lycklig men jag är nöjd med att känna mig nöjd. Det räcker för mig, för idag. Jag tränar på att KÄNNA hur det känns att vara nöjd, glad, lycklig ibland. Om jag vore en dator kunde jag programmera känslan och klicka på den när jag behöver. Men jag är lycklig som inte är en dator utan en människa av kött och blod, fysisk kropp och känsloliv. Se där kom lyckan – som genom att trollslag. ”I realized myself” som Swami Sivanda skriver på skylten.

 

Lämna en kommentar