Livet – det här med att bli äldre…

Skrivet den 3 Jun, 2013 under Personligt | 2 kommentarer

Det är trist att bli påmind om att åren går. Och det händer allt oftare. Inte för att jag räds dem utan för att de allt oftare blir trista upplevelser. Själv kommer jag aldrig att bli äldre än 28 och jag är övertygad om att jag är odödlig. (Det är här mina barn skakar på huvudet och suckar!)

Men i helgen slog insikten till. Med besök på det stora sjukhuset. Lukten. De kala väggarna. Ekot mellan hissarna som tog oss till våning sju. Där vilade en oro mellan de automatiska dörrarna som skiljer avdelningarna åt. Trots att man vet att det inte finns ett bättre ställe att vistas på, om man är sjuk, så vill man ändå inte vara där. Sorgen över att behöva besöka någon på ett sjukhus. Sorgen över att se någon orolig och ledsen. Oron över att inte veta. Varför händer det här mig?

Men tiden. Jag vet att den är en dålig tröst,men redan idag är det bättre.

Och oavsett – så kommer jag att bli äldre än 28. Jag också.

2 Kommentarer

  1. Paula Göransson Brohlin
    4 juni, 2013

    Kroppen må bli äldre men i sinnet kan du fortfarande vara 28 jälv stannade jag vid 24-25 ungefär men tyvärr känns det i leder och ork att man har passerat halvseklet.

    Reply

Lämna en kommentar