”Livet” är ett verb

Skrivet den 14 Okt, 2015 under Personligt | Inga kommentarer

Ja, jag vet att det inte är så, men tänk om, så händer något med ordet. Livet blir något man ska göra istället för något som bara sker. Livet ska levas, inte vara ting och företeelser som flyter förbi. Ta bort en, ett eller flera och sätt att framför orden istället och upptäck skillnaden.

Varför detta filosofiska inlägg, undrar ni? Sitter inte hon och hamrar på tangenterna? Hon borde jobba med redigeringen av sin tredje bok. Jo det gör jag. Jag skriver, alltså gör jag, alltså lever jag.

Men jag funderar också över ett föredrag som jag ska hålla i början av november. Med den något utmanande titeln ”Författare – ett drömyrke?” Och där började tankarna fladdra. Nästan alla vill skriva en bok, var sjätte svensk har någon gång drömt om att bli författare, väldigt få slår igenom och ännu färre kan försörja sig på att skriva. Så varför gör jag det här? Och när man söker svar så finns de oftast alldeles nära. Det här dök upp:

Life is a verb. Life is not a noun, it is really living not life. It is not love, it is loving. It is not relationship, it is relating. It is not a song, it is singing. It is not a dance, it is dancing. See the difference, savor the difference. 

Skriva är ett verb. Jag tror att de flesta av oss mår bra när vi får skapa, vara kreativa. Vi lever. Och just därför fortsätter jag att skriva, trots att jag vet förutsättningarna. Jag skriver, och jag lever.

IMG_8901.JPG

Lämna en kommentar