Lär dig LYSSNA!

Skrivet den 8 Nov, 2013 under Personligt | En kommentar

Oj vad vi babblar på. Och ännu mer pratar vi. När allt vi oftast behöver är någon som lyssnar, sträcker ut en hand och lyssnar ännu mer. Den här dikten är så tänkvärd.Tack Thorgunn, för att du på yogakursen idag delade med dig av den här. Skriven av en engelsk poet, fritt översatt till svenska via danska och norska… Men ändå. Så tänkvärd. Trevlig helg!

Att lyssna…

När jag ber dig att lyssna på mig
och du börjar ge mig råd
gör du inte vad jag ber dig om.

När jag ber dig att lyssna på mig
och du börjar tala om för mig varför
jag inte borde känna så
trampar du på mina känslor.

När jag ber dig att lyssna på mig
och du känner att du måste lösa mitt problem
har du,
även om det verkar konstigt,
svikit mig.

Så var snäll och lyssna
hör vad jag säger
och vänta en minut
så blir det din tur.

Och om du har något att säga,
så ska jag lyssna på dig.

 

1 Kommentar

  1. Helena Milton
    9 november, 2013

    SPOT ON! 🙂

    Reply

Lämna en kommentar