Långsamt är okej

Skrivet den 20 Feb, 2012 under Okategoriserade | Inga kommentarer

Nu har jag inte skrivit på ett par dagar och jag har dåligt samvete för att jag lämnat mina karaktärer utan sällskap. De ligger där, platta och ofärdiga, och väntar på att få form och färg. Jag hade hoppats att de skulle blomma ut i en omedveten tanke i helgen, på en promenad, framför tv:n, vid middagen i lördags. Men nej, de ligger kvar där jag lämnade dem. Stackarna.
Den där omtalade simultankapaciteten som vi kvinnor ska ha så mycket av, den verkar inte fungera på mig just nu. Nu tar jag en sak i taget. Och idag har jag tyvärr andra saker inbokade, kommer inte att kunna koncentrera mig på deras öden idag heller.
Får tänka långsiktigt.
Idag ska jag, bland annat, förbereda en workshop som ska handla om visioner och förmågan att bygga en verksamhet mot framtida mål och bredvid mig ligger en bok med Martin Luther King på framsidan. Hans berömda citat ”I have a dream” är tryckt på bokens framsida. Och vad vore livet utan dem? Tänk om vi kunde ägna mer tid åt våra drömmar istället för att fundera på vad vi borde göra, kunde gjort eller har missat.
Får väl se det som ett tecken även när det gäller mitt eget skrivande. Det går framåt, om än väldigt sakta just nu.

Lämna en kommentar