Konsten att prata om sig själv

Skrivet den 24 Feb, 2014 under Om skrivande | 2 kommentarer

På lördag, den 1 mars, besöker jag stiftsbiblioteket i Skara för att prata lite om mig själv, om mitt skrivande men framför allt om min bok, Bara människor. Det ser jag fram emot! Jag hoppas få träffa några av mina gamla Skaravänner. Och jag hoppas det ska bli intressant. Och kanske inspirerande.

Jag sitter och planerar mitt lilla bokprat och funderar på vad som kan vara just – intressant. Om mig. När man känner mig så väl som jag känner mig, så undrar jag verkligen om det kan bli så – intressant. Det svåraste som finns är att prata om sig själv, att lyfta fram rätt saker. Ja, det blir ju liksom lite som att gå på jobbintervju, fast här handlar det om att bygga relation till en läsarkrets, till bokintresserade.

Förra veckan gick jag på ett kvällsseminarium arrangerat av 4good. Ett nätverk som arrangerar inspirerande kvällar med verkligt intressanta föredragshållare. Det lottas ut fina gåvor, man får en härlig goodiebag, ett glas vin i pausen och man får lyssna till pepp och solskenshistorier. (För er som inte är med i nätverket – det är gratis och bara att registrera sig.) Den här gången nockades jag av Caroline Larsson, den unga golftjejen som mist ett ben, men som fortsätter att göra allt det hon älskar att göra. Hennes föredrag hette ”Enastående”, och energi flödade verkligen. HON inspirerar.

Så nu sitter jag här och funderar på hur jag ska kunna göra ”en Caroline Larsson”, vara både intressant och inspirerande, med det jag har att jobba med, nämligen MIG själv.

IMG_4134

2 Kommentarer

 1. Helena Milton
  24 februari, 2014

  Lycka till! 🙂

  Reply
  • Anne Liljeroth
   24 februari, 2014

   Tack Helena!

   Reply

Lämna en kommentar