Konst-igt

Skrivet den 11 Jul, 2012 under Okategoriserade | Inga kommentarer

Helt plötsligt finns lusten där igen. I många år, ja sedan den dagen då jag tappade orken, tappade farten och gaspedalen, så har jag målat ibland. Några alster sitter på väggarna, lite här och där. Några har jag tagit mig modet att ge bort till nära och kära, vänner och bekanta. Ett par alster har min väninna i Leksand sålt i sin sommarbutik. När jag tänker efter så har jag nog producerat ett ganska stort antal konst-igheter över åren.
Jag målar takåsar, elefanter, oidentifierbara tingestar som flyger i luften eller kanske är det en mänsklig profil?
Det handlar om skapandet. Om att få göra något – som blir något. Och när sedan människor säger att de uppskattar vad de ser (eller vad de läser för den skull – jag ska ju bli författare också!) så blir jag alldeles varm inombords.
Det svåra är sedan att skiljas från det jag gjort. För när det känns ”färdigt” så är det ju just ”färdigt” för att jag själv är nöjd. Och att då säga adjö, aldrig mer få leva med det man skapat. Det är svårt. Skulle kanske jobba med tryck istället för i akryl – så att det fanns små många fler exemplar av varje alster? Som en bok.
Idag blir det måleriförberedelser och matförberedelser. Ikväll ska vi bjuda sonens amerikanske coach på en smaskig svensk måltid, och så kan han ju få gå runt och titta på min konst också.

Lämna en kommentar