Konflikt

Skrivet den 11 Sep, 2011 under Okategoriserade | Inga kommentarer

Brottas med behovet av konflikter, måste få in mer av intrig och ovisshet i min historia. Där måste hänga ett flertal komponenter i luften, gärna med flera inblandade, snurrigt värre bör det vara. För att så småningom nystas upp och förklaras.
Romanläsaren älskar konflikter, trassliga relationer och oegentligheter. Men i det vardagliga så undviker vi dem, duckar och smyger runt hörn för att slippa konfronteras, ta i problemen. Kanske är det i sig en anledning till konflikter? Vi vet för lite eller tror oss veta mer än vad vi vet, och bestämmer oss för något utan att ha hela bilden.
Som många av oss, så är nog min huvudperson mest i konflikt med sig själv. Hon har inte kunnat acceptera det som hänt, inte kunnat se det som missöden, utan har förstorat upp det och skyller sina misslyckanden på andra. Så lätt det är att påstå att det är någon annans fel när saker och ting inte blir som man förväntat sig.
Som en sköld fäller hon upp försvaret, passar bollarna tillbaka och slipper ta i sina konflikter. ”Inte mitt fel”, säger Saga Widerbeck, vänder på klacken och sätter näsan i vädret.

Lämna en kommentar