Jag tar ett råd

Skrivet den 14 Mar, 2013 under Om skrivande | 7 kommentarer

P1040168

”Det är väl bara att tugga i sig och svälja. Sätt igång nu.”

Jag sitter med ett nytt synopsis framför mig. Nya intriger håller på att falla på plats i en alldeles ny historia. Nu är det bara att börja verkställa, att börja om på tvåan – igen. De 150 sidorna jag har ska omarbetas och nytt ska komma till.
Förra gången jag satt så här så fick jag fart när en förläggare sa till mig att hon ville läsa hela historien, när jag var färdig, och då var jag ju tvungen skriva färdigt. Nu väntar jag på att rätt stämning ska infinna sig så att jag kommer igång. Och i väntan på den har jag klarat av allt det där som är trist; handla mat, skriva reseräkning, rensa mejlen, stryka, blogga… Ja, ni förstår.
Jag har inga ursäkter kvar. Det är dags att sätta fart.
Målet är 5 om dagen. Sidor alltså. Då borde jag ha ett råmanus att börja slita i när sommaren är över. Det vore väl tusan om inte det ska gå.
Samtidigt som det händer en massa spännande saker med Bara människor. Jag har just sett ett första utkast på hur omslaget kan komma att se ut. Yiiii… såå himla snyggt! Och vi skriver säljtexter till web och bokhandlare.
Och jag har bokat hotellrum i Göteborg för bokmässan. (Det var inte det lättaste.)

No more excuses: det är dags nu.

7 Kommentarer

 1. Anneli
  14 mars, 2013

  Härligt! Lycka till!

  Reply
 2. Ann
  16 mars, 2013

  Hmm, undrar om inte jag ska börja skriva en bok, då skulle det kanske äntligen bli städat. Jag menar, boken behöver ju inte bli klar. Jag har bokat in 26-29 september i kalendern, jag ska leta rätt på dej bland alla montrar. Ska bli så spännande att se den på hylla.

  Reply
  • Anne Liljeroth
   16 mars, 2013

   Och…då måste du komma på releasemingel i montern fredagen den 27:e sept! Inbjudan kommer!

   Reply
   • Ann
    16 mars, 2013

    Spännande, jag är där med en kompis, är det ok att jag tar med henne?

    Reply

Lämna en kommentar