Jag har läst en bok – min bok

Skrivet den 15 Maj, 2013 under Personligt | En kommentar

Det var en nästan utomjordisk känsla som infann sig när jag bläddrade fram mitt eget manus, satt och färdigt, på dataskärmen. Det såg ju ut som en bok. Vilken bok som helst. Men just den här var skriven av mig. Det stod mitt namn på försättsbladet ovanför titeln – Bara människor. 

Och nu har jag läst den igen – min egen berättelse – och jag känner mig inte less på den. Borde jag inte vara det? För varje kapitel som jag tagit mig igenom så upptäcker jag nya saker. Historien är den här – men det handlar ju också om det här. Gud, vad jag är nyfiken på läsarna ska tycka. 

Nu börjar vi närma oss världs ände – en helt färdig bok. Om jag hade vetat vad det krävs? Hade jag gjort det då? Sannolikt inte. Men så är det väl med väldigt mycket. Men så här långt? Jo. Jag ångrar inte en minut av den tid det tagit mig. Och jag längtar efter vad som komma skall. Jag längtar efter att bli läst. 

1 Kommentar

  1. Ann
    15 maj, 2013

    Och jag ser fram emot att få läsa den igen. Den nya. Och se vad slutresultatet blev. Att jag tycker om den. Människorna i den. Det vet jag redan.

    Reply

Lämna en kommentar