Jag har blivit läst!

Skrivet den 26 Jan, 2012 under Om skrivande | Inga kommentarer

Nästa vecka börjar min kurs – i manusbearbetning. Tills dess vill jag känna att jag gjort en omstart, vet vad jag vill med alla dessa ord. Jag har fått fantastisk hjälp av vänner som läst. Vilket engagemang! I mitt manus. Jag lyssnar, funderar och rörs av mejl och samtal som handlar om min berättelse. Tack! Tusen tack!
Nu ska jag bearbeta, värdera. Vad vill jag göra med historien om Saga? Det finns små hål som måste täppas till. Det har ni gjort mig medveten om. Kanske måste Saga lyftas fram ännu mer? Eller så ska jag vänta med det till nästa manus? Förstör det läsupplevelsen? Blir läsaren irriterad om Sagas förflutna inte blir tydligare?
Tre adjektiv i rad måste bort!!! Tack Ann, Anna, Maria och Lena! Det finns grepp som inte är så lyckade. Detta var ett av dem. Det är lätt att bli hemmablind, bli kär i sina egna formuleringar och det är svårt att slakta sin egen text, därför så otroligt nyttigt att bli läst. Och vilken kick det dessutom! Det funkar, de gillar, de tycker.
Det är magiskt!
Det är utveckling på hög nivå. Jag över på att ta kritik, att neutralisera mitt ego och väga in vad som sägs. Att lyssna på omvärlden är en konst men också en framgångsfaktor. Det är jag väl medveten om efter alla mina år i kommunikationsbranschen. ”Kunden har alltid rätt.”
Till skapandet måste jag sedan lägga en portion integritet, för att bevara min egen berättarröst, mitt sätt att skriva på. Vilket är otroligt svårt eftersom det finns så många sätt och det är dessutom så kul att prova olika röster, olika format.
Nåja, jag har i alla fall förstått att tre adjektiv i rad inte är att betrakta som stil utan mest som bladder. Tack alla underbara läsare!
Nu ska jag skriva! Med 8 fingrar idag eftersom två är svullna efter basketträningen igår… 🙂

Lämna en kommentar