Inga bekymmer

Skrivet den 10 Jan, 2012 under Okategoriserade | Inga kommentarer

Hakuna Matata, sa kenyanerna ofta och ryckte på axlarna. Inga bekymmer… INGA bekymmer?, tänker jag och tittar på bilderna från resan. Men visst borde de ha bekymmer. Om jag var kenyan, bodde i en hydda på savannen gjorde av bajs, inte hade tillgång till toalett, var tvungen att inandas damm och rök hela dagarna, tvingades åka i bristfälliga fordon på obefintliga vägar, inte hade några möjligheter till utbildning utan hade en framtid som getvakt, inte fick äta mig mätt och troligtvis inte skulle bli äldre än 45 år, då skulle jag tycka att jag hade stora bekymmer. Jag skulle oroa mig för mina barn, min familj, min hälsa, mitt utseende, min framtid och för en massa andra saker.
Nu gör jag ju det ändå. Oroar mig. Jag lägger tid på att fundera på hur det ska gå för mina barn när de är färdiga med sin 12 eller 16 år långa utbildning, om de har fått in färsk ingefära på Ica, varför tvättmaskinen låter lite konstigt, om jag borde gå och träna fast jag fortfarande hostar lite. Jag oroar mig hela tiden, lägger mängder av energi på att fundera på varför och hur det ska bli.
Jag bläddrar bland bilder från savannen. Studerar de rofyllda vilda djurens uttryck, hur de gäspar och hur masaierna traskar förbi dem på led utan att tänka tanken att kanske bli uppätna. De borde vara oroliga. De borde oroa sig för risken att bli lejonmat istället för att rycka på axlarna och säga Hakuna matata.

Lämna en kommentar