Ilska värmer

Skrivet den 10 Feb, 2012 under Okategoriserade | Inga kommentarer

Några dagar på sydligare breddgrader blev ständig gåshud, inköp av element på hjul och en ny förkylning. Och inte alls så mycket skrivet som jag hade önskat. Det är svårt att trycka ner tangenterna när fingrarna är blåfrusna och det är svårt att tänka kreativt när man hackar tänder.
Men nu är jag hemma och jag är varm. I kroppen och i hjärtat. Här fungerar värmen, här kan jag förklara mig på mitt eget språk och här kan jag förstå vad som skrivs och tycks. Extra varm blir jag idag när jag läser Katerina Janouch blogginlägg om Åsa Moberg och DN. Upprörande – men glädjande att någon som lyssnas på reagerar. Läs boken så fattar ni!
Det är både starkt och stort att reagera på övergrepp och den behandling som Felicia Feldt fått utstå. Att berätta är att hjälpa andra förstå och se att det inte är rätt. Måtte vi aldrig döma människor som berättar sina historier.
Igår värmde jag mig med Ninni Schulmans ”Flickan med snö i håret”. Hon är fantastiskt duktig på att väva intrig och gör det på ett sätt som gör att man inte kan sluta. Lite lagom mystiskt runt varje hörn, lite lagom fördjupning i varje karaktär. En smakfull och läsvänlig deckare som aldrig blev långsam. Den höll mig vaken hela resan. Tack för det.

Lämna en kommentar