I nuet

Skrivet den 21 Jan, 2011 under Okategoriserade | Inga kommentarer

Det blir inte alltid som jag tänkt mig. Det tar lite längre tid att ta sig framåt än jag hade hoppats. Men istället för att låta otåligheten ta över ska jag lyda ett råd jag fick i höstas. En mycket vis kvinna sa till mig: ”Om du blir trött, sätt dig ner och vila. Samla energi. Sen orkar du gå vidare.”

Hon sa också: ”Lyssna inte på din omgivning. Följ ditt hjärta. Så blir allt bra”. När jag skriver det känns det självklart. Men, handen på hjärtat, vanligtvis gör jag tvärtom. När livet känns som ett krigstillstånd, då slåss jag som en galning, kämpar som ett djur. Istället borde jag väl vänta ut slaget, samla kraft och sen gå vidare.

Jag påmindes om de goda råd jag fått när jag i veckan drack te med en gammal vän. Han rekapitulerade en svår tid och gladdes över att han nu hade tid att tänka, reflektera och vara med sig själv. Som lugnet självt! Och en god förebild smittar. Jag blev inspirerad, vill vara cool och tro att jag är på rätt väg.

Så… Nu tar jag ett break, skalar en apelsin och samlar mig lite. Sen ska ni få se! Funkar det kan jag ju alltid bli ”konsult på ämnet vila” när jag blir stor.

Lämna en kommentar