HJÄLP vart tog mejlen vägen?

Skrivet den 16 Dec, 2010 under Personligt | Inga kommentarer

Det talas om julstress och nätverksstress och informationsstress i varenda tidning just nu. Att vara stressad betyder att man har för mycket att göra, för mycket att sortera, ta in och hantera. Det blir ingen ordning på någonting. Allt känns ostrukturerat, oförutsägbart och obegripligt. Rörigt helt enkelt.

Nu ska jag ge er någonting att fundera på. För jag har upptäckt ytterligare ett fenomen att fylla min stressburk med. De oemottagna mejlen. De där meddelandena som inte kommit fram, som hamnat i cyberrymden av någon anledning. Jag blir stressad av någonting som jag inte ens har fått, inte vetat om och omöjligt kunnat haft kunskap om. Endorfinerna rusar vid tanken på – HUR mycket har jag missat? VAD borde jag fått veta? VEM kan ha sökt kontakt med mig? Och framför allt VARFÖR?

Grubbel, bubbel! För att söka tröst i denna situation av att bli bortvald i cyberspace citerar jag min mormor. ”De ringer igen om det är viktigt”, sa hon när hon inte kunde släppa virknålen för att lyfta telefonluren. Kram

 

 

 

Lämna en kommentar