Han sa: Bra!

Skrivet den 12 Apr, 2012 under Okategoriserade | Inga kommentarer

Jag har under vårterminen haft förmånen att diskutera mitt manus med ett par goa kurskamrater och med Erik Grundström, en man med brilliant förmåga att överblicka text. Själv ser jag bokstäver, rader och kanske en mängd sidor med text. Han ser kontexter, hur det instrumentella tar över, när erfarenhetstid blir viktigare kalendertid. Han letar efter intentionen och den tydliga rösten. Att höra honom tala om en text och beskriva vad han upplever, vad han saknar, det är som att lyfta lite från golvet och se saker uppifrån, att sväva över sig själv.
Igår kväll diskuterade vi den sista tredjedelen av mitt manus. ”Bra, jag gillar språket”, sa han. ”Där finns en tydlig drivkraft, karaktärerna är viktigare än intrigen. Det är bra.”
Bra. Han sa ordet bra. Allt annat hörde jag inte.
Eller rättare sagt jag skrev ner allt annat för att komma ihåg det, eftersom det försvann i ekot av ordet ”bra”. Och visst hade han lite synpunkter också. Saker som måste balanseras upp för att slutet ska få lite mer energi. Jag är nästan lite glad att jag får fortsätta utveckla historien, den har blivit en del av mig. Ett par månader till kommer jag att fortsätta leva på Smedjegatan 6.

Lämna en kommentar