Hål i gatan

Skrivet den 28 Mar, 2012 under Okategoriserade | Inga kommentarer

Hur många gångar har jag inte, när jag varit utomlands, förundrats över hur dåliga de är på att samordna och vara effektiva. Det är väl för att de måste skapa arbetstillfällen, har jag tröstat mig med. En gräver, någon fyller igen, nästa firma gräver på samma ställe och fyller igen, en annan stämplar med gul färg, en annan med blå, och så vidare.
Nu undrar jag om vi har samma behov i Sverige? Är detta vad mina skattepengar används till, att skapa arbetstillfällen för arbetstillfällenas skull? Har vi råd med det? När vi står inför gigantiska problem inom den offentliga sektorn där pengarna borde få göra nytta.
För tredje gången inom loppet av tre månader, gräver de nu upp gatan där jag bor. Tar bort asfalten, spärrar av, gräver hål i gatan så ingen kan ta sig fram. Förra gången försökte vi få kommunen att samordna sig med de som drar fibernät. Men det kunde de inte ta ansvar för, ”inte mitt bord vettu”, fick vi till svar.
Så det är dags att sluta slå sig för pannan och tycka att vi är smartare och mer effektiva i vårt land än i andra delar av världen. Vi är precis lika korkade och ansvarslösa, och åter igen förundras jag över hur det slösas med skattemedel.
Frågan måste adresseras och nu har jag bestämt att den ska in i mitt nästa manus. Där kommer att finnas en kommunal tjänsteman som tar muta, eller på annat sätt hellre arbetar för egen vinnings skull än för medborgarnas bästa. ha!

Lämna en kommentar