Future unknown

Skrivet den 10 Maj, 2012 under Okategoriserade | Inga kommentarer

 

Jag har haft en nostalgidag. Tittat i fotoalbum och tummat på bilder av mina barn. Här är de 8 och 6, leker affär på gatan. Kan inte låta bli att undra hur deras liv kommer att bli. Det enda jag vet är att jag inte vet – hur framtiden kommer att se ut. Mycket av det som är vardag idag fanns knappt att ana när barnen var små. Vi skrattar ofta åt telefonkiosken, LP-skivorna, flygposten, raketosten och annat som våra barn inte har en aning om vad det var.
Vad kommer de att skratta åt när de blir äldre? Vad kommer de att uppfatta som ett riktigt jobb, en god upplevelse, modern teknik?
Mina föräldrar kan inte skicka ett sms, de kan inte skilja på facebook och en blogg, de vågar inte skaffa en mejl-adress av rädsla för att det kostar pengar. Vad kommer att vara jobbigt och nymodigt för oss när vi blir gamla? Vad är det vi inte vet om det som kommer att vara vardag när vi blir äldre?
Jag kan inte låta bli att fundera på vad min mormor hade tyckt om mobiltelefoner, chattar, bloggar och facebook. Hon som aldrig hade lämnat Sverige, var bäst i världen på att baka kanelbullar men var livrädd när åskan gick. Men hon älskade sina barn och barnbarn, fick träffa några av sina barnbarnsbarn.
Sjuttio år senare lever hennes barnbarnsbarn i en värld som ingen då ens kunde ana än mindre kunde beskriva. Inte ens George Orwell. Så hur kommer mina barnbarnsbarns värld att se ut?

Lämna en kommentar