Frusen vid kapitel 55

Skrivet den 18 Nov, 2011 under Okategoriserade, Om skrivande | Inga kommentarer

Jag har fastnat. Frusit till is vid kapitel 55. Strök ett par kapitel, skrev nya för att öka tempot, identifierade en mängd lösa trådar som nu sitter uppklistrade på väggen. Och där står jag. Utan att veta hur Karlfeldt kom på att Saga var journalisten som hade avslöjat Norders bedrägerier, utan att veta vad jag ska göra med Sagas känslor för Patrick. Om hon ens har några? Dessutom undrar jag om Anna, som snart kliver in i historien, inte är lite för präktig. Tjugo kapitel till, ungefär. Sen är jag i mål. Men det går långsamt, långsamt.
Satt vid det underbara vattenhålet i Äppelviken i veckan. Tummade på litterära verk och lyssnade till en av ortens mycket produktiva författare. Hon sprutar både idéer och sidor, får allt tryckt och arbetar till och med på beställning. Inspirerande att höra hur andra gör – men lika utmattande att inse att min hjärna inte riktigt fungerar så. Vad är syntesen av detta?

Jo, att jag kanske är lite trögare än andra. Eller att det tar tid att värka fram en bra historia? Eller att jag hela tiden prioriterar fel saker?
Men jag ska i mål. I år blir det ingen julkalender. Det blir nedräkning istället. 20 kapitel på en månad.
Bilden är från ett besök på Isbaren i somras. DET var kallt! De hade inga varma fotkläder att låna ut…

Lämna en kommentar