Framtida föreläsning – och vinn boken

Skrivet den 14 Jan, 2014 under Personligt | Inga kommentarer

Det ska bli en föreläsning. Den tar avstamp i mig och mina högst personliga erfarenheter av att inte orka, att bränna ut mig. Men ju längre jag kommer med den så inser jag att den handlar om att vara människa. Om att vara just BARA människa. Och så enkelt det blev att knyta ihop säcken.

Fler än 40.000 personer sjukskrivs varje år för att de inte orkar. Stress är den största boven. Stressen kan komma av många anledningar och göra hemska saker med oss. När vi inte förmår kontrollera vår egen vardag, när vi inte vet vad vi tänker eller gör – då har stressen invaderat oss och kroppens egna mirakelmediciner tar slut, den orkar inte laga längre.

Men stress är ingen sjukdom, det är ett tillstånd, som vi själva försätter oss i. Det handlar om hur vi lever och tänker. Det krävs förändring på många plan för att må bra igen. Vilket tar tid. Och vem orkar ha tid? Vi är ju vana vid quick-fixes i vår värld.

Det tog tio år. När jag blickar tillbaka kan jag se att jag har förändrat det mesta, både mitt liv men framför allt det jag värderar. Det som var viktigt då känns irrelevant idag och jag lever på ett annat sätt, tänker i andra banor. Tänker mer på mig själv, men ändå mer på andra, vilket i botten kanske bara handlar om att vara snäll – mot sig själv. För då uppfattar vi som omtänksamma, även mot andra.

Ännu lång väg kvar innan det är en föreläsning, men jag tror att mitt exempel kan vara till hjälp och stöd.

Och så tipslistan – hur man gör för att förändra och må bättre. Den jobbar jag vidare på.

PS. Om du inte sett – om du gillar Improveme.se på Facebook så finns där möjlighet att vinna min bok. Lottning sker på fredag.

Lämna en kommentar