Förberedelser inför bokmässa och ny vana

Skrivet den 26 Sep, 2012 under Okategoriserade | En kommentar

Det vankas bokmässa, även för mig. För första gången ska jag besöka detta omtalade och, vad jag förstår, smått hysteriska arrangemang. Jag vet inte vad jag ska förvänta mig för samtidigt som alla som älskar, skriver, förlägger eller bara läser böcker verkar vara där, så säger alla ”herregud, du kommer att få en chock”.
Jag väljer att ha låga förväntningar. Det kommer att vara trångt, varmt, ljudligt och stökigt. Alla kommer att tävla om uppmärksamhet och ingen kommer att ha tid att prata med eller hälsa på mig. Och jag tänker inte packa speciella skor, vackra klänningar, handservetter eller ombyte för mingel efter mingel. Nej. Så. Förhoppningen är väl att jag får bilda mig en egen uppfattning och kanske hitta någon trevlig bok, fika med min gamla vän och kanske, kanske också träffa några av mina cybervänner i bokvärlden.
Förutom att förbereda mig för inför bokmässan, och besöket hos en gammal god vän (!!) så håller jag också på att träna in en ny vana. En väldigt trevlig och enkel vana, nämligen att varje dag ge någon/några en komplimang, en applåd eller ett stort, stort leende. Låter banalt att man ska behöva träna på något sådant, men det är lätt att falla in i slentrian och glömma bort alla duktiga människor. Tipset snappade jag upp på www.monasuniversum.se  Tack Mona, du är verkligen en frisk fläkt!
Och det bästa är att jag blir glad av det själv också!

1 Kommentar

  1. Ann
    29 september, 2012

    Jag var där för första gången igår, köpte branschbiljett så vi var där redan på förmiddagen. Vi märkte stor skillnad klockan 14.00 när privatpersonbiljetterna strömmade in. Jag visste nog inte riktigt vad jag skulle förvänta mej så jag hade nog varken låga eller höga. Jag bara gick omkring och njöt. Men faktiskt så blev det lite jobbigt på slutet. Då var det inte helt fel att dra rätt upp till Heaven 23 och käka en räkmacka och dricka en strawberry daquiri. Hoppas du har en kanondag.

    Reply

Lämna en kommentar