En väg

Skrivet den 25 Maj, 2011 under Okategoriserade | En kommentar

”Om du inte vet vart du ska spelar det ingen roll vilken väg du väljer”, fick Alice till svar när hon frågade efter vägen i Underlandet. Men hade inte Alice kunnat prova en väg, för att sen komma tillbaka, ta en annan väg eller kanske till och med tagit en trefilig motorväg? Inte betyder det så mycket vad som står på skylten, det är ju bara ett namn, säger inte så mycket om vad som finns att upptäcka längs vägen.Vägval behöver inte betyda att man tar en asfalterad bana rakt fram. Livet kan vara krokigt, oförutsägbart och spännande. Tänk vad trist om man visste vad som väntade bakom varje krök? Att få kika runt hörnet, observera dem som står där, prata med nya människor, uppleva nya platser, det är som att öppna en ny bok.

Idag ska jag ta en annan väg. Inte raka vägen. Ta några gator som jag aldrig gått för att se vad som finns bakom kröken innan jag når målet.

1 Kommentar

  1. Ann
    27 maj, 2011

    Kanske därför jag har en viss motvilja till alltför specifika mål, en viss rädsla för att jag ska bli låst i mitt sätt att se på omvärlden och därmed missa saker. Eller också är det bara ren och skär beslutsångest i mitt fall, hmm.

    Reply

Lämna en kommentar