En riktigt hemsk typ

Skrivet den 15 Okt, 2011 under Okategoriserade | Inga kommentarer

Har just avslutat Malin Persson Giolitos bok Bara ett barn. Malin PG kan sitt område. Det märks att hon är jurist. Kanske lite för mycket ibland för en läsare som inte är insatt i juridikens termer och gängse tillvägagångssätt. Jag tänker att ämnet är intressant men att personerna ibland blir lite ointressanta, att det ibland går lite för långsamt och blir lite omständligt. Personerna blir lite platta, tillrättalagda. Alla utom en karaktär.
Linda. Hon är fullständigt avskyvärd men samtidigt väldigt fascinerande. Jag kan som läsare förstå varför hon tänker som hon gör men samtidigt inser jag att hon är helt sjuk. Men tankar kan ju vara sådana. Sjuka fast inte äkta, inte riktiga. Ingenting undanhålls mig som läsare. Jag får veta allt som finns i den kvinnans huvud. Sjukt bra gestaltning av en sjuk människa.
Jag tänker att det är där – på ytterligheten gräns – som människor blir intressanta. En bra bok behöver sådana karaktärer.

Lämna en kommentar