En relationsroman

Skrivet den 26 Apr, 2012 under Okategoriserade | En kommentar

Nu vet jag vart jag är på väg. Första delen var spännande och aningen mystisk, den här blir full av relationsproblematik. Jag har tagit min relationscoach (sonen John 18 år) till hjälp för att försöka identifiera knutar bland mina karaktärer som skulle kunna bli riktigt intressanta. (Det är väldigt kul att diskutera relationer med sin son. Prova!)
Tretton kapitel in i historien (det måste nog blir runt 75-80 när jag är klar) så har karaktärerna börjat avslöja delar av sin längtan och deras personligheter säger mig att det kommer att gå åt pipsvängen för flera av dem. De är så olika. De tror varandra om både gott och ont på ett sätt som gör att de har fantasier som inte riktigt överensstämmer med verkligheten. Är det kanske så vi gör? Vi tror att det står till på ett visst sätt, att andra tycker si och så, eller att vi borde vara på ett visst sätt. Så gör vi oss till för att lyckas och så gör vi bort oss, gör fel eller går på pumpen.
Vi tar för givet, glömmer bort att ställa frågorna.
När landsort möter storstad, när det lokala möter det globala, då händer också någonting. Det är ovant, okänt och det känns både spännande och vi blir rädda. Det vi inte känner till det backar vi för. Hur ska vi då någonsin kunna utvecklas?
Så dyker nya personer upp vid vår sida, som blir förebilder eller kanske gör oss intresserade. Vad händer då med det som en gång var tryggheten och vardagen? Hur mycket rör det egentligen om när en person inte beter sig som vi är vana vid att man ska göra?
Relationer är svårt. Det kommer ni att förstå när jag är färdig med den här historien.

1 Kommentar

  1. Ann
    26 april, 2012

    Oj vad du retar min nyfikenhet och längtan.

    Reply

Lämna en kommentar