En glad pensionär

Skrivet den 26 Mar, 2012 under Okategoriserade | Inga kommentarer

Med dagens post kom ett av dessa pensionsbesked som fyller brevlådan så här innan deklarationstider. Inte för att jag har tänkt bli pensionär än på ett tag men jag sprättar breven och tittar, på sista raden om inte annat. Och inte lär jag bli någon glad pensionär om den här utvecklingen fortsätter. Och ska man tolka den här redovisningen så lär den här diskussionen om hur länge man ska jobba innan man kan gå i pension vara överdriven, för pengarna lär ju vara slut innan jag ska gå i pension. Beloppet krymper och krymper. Det hade varit bättre att sätta sprätt på pengarna istället för att spara till pension! Jag hade sannerligen blivit gladare av det än att läsa det här. Den stora frågan är ju vart pengarna tar vägen, vem är det jag försörjer? Kan man begära att få förvalta sina egna pensionspengar? För ska jag tolka siffrorna så betyder det att jag måste ta ansvar för min egen pension, med pengar som jag antingen sparat i madrassen, eller kan tjäna ihop så länge jag orkar arbeta. Och ålderslös som jag är, så kan jag tänka mig att hålla på ett bra tag till. Så det är väl bäst att sätta fart på karriären, skriva lite mer, skapa ytterligare historier. Det ska gå! Nu kör jag! Ända till jag kan gå i pension vid 80.

Lämna en kommentar