En blogg kan bota ångest och oro

Skrivet den 8 Apr, 2012 under Okategoriserade | En kommentar

En israelisk studie visar att ungdomar som bloggar öppet om sitt känsloliv har bättre psykisk hälsa än andra. För bästa resultat ska man tillåta kommentarer från läsare också. Jag visste väl det!
Nu är jag ingen ungdom längre men jag känner mig ändå fjäderlätt av att låta fingrarna flyta över tangenterna – beskriva, fundera, visa – och känna. Att skriva är att leva, att dela och att tillåta sig själv vara.
Sen gäller det att vara tillräckligt intressant för dem som kommenterar (min festblåsa är det inlägg som intresserat flest hittills 🙂 Jag lovar att återkomma med bild från själva festen också!)
Jag önskar att jag vore bättre på att dela med mig, av mig själv, men någonstans går en linje för vad som är personligt och privat när det kommer till funderingar. Det ligger inte för mig att beskriva vardagen som sådan (vad jag äter, dricker, läser eller gör), det gör andra så bra. Hellre dela det som rör sig runt mig, fenomen som uppdagas, som jag läser om. Som att bloggare mår psykiskt bättre än de som inte skriver av sig.
För alla dem som lider i själen, så borde medicinen som ordineras mot ångest och oro vara en sida i wordpress (eller annat verktyg), att träna förmågan att formulera känslor (vilket inte är lätt) och femton minuter per dag för att publicera och läsa kommentarsfältet. Framstår för mig som en mycket billig ordination mot det som riskerar att bli vår nya svenska folksjukdom.
Skriv, skriv, av hjärtat skriv!

1 Kommentar

  1. Ann
    9 april, 2012

    Jag håller med om allt.

    Reply

Lämna en kommentar