Drar det en skrivarvåg genom vårt land?

Skrivet den 20 Nov, 2012 under Om skrivande, Personligt | Inga kommentarer

Är det en boktsunami som väller in? En enorm våg av skrivande och författande. Vart jag än går så möter jag dem. De likasinnade. Alla som sitter och skriver på sina historier. De som går på skrivarkurser. Hela Sverige kokar av berättariver och skrivarlust, vill dela med sig. Ett samtal över en middag brukar alltid generera författardrömmar, eller kanske ett gammalt manus som borde dammas av.
Det bubblar av berättelser som vill ut.
Eller är det bara så att jag har bytt fokus och nu ser och möter alla dem som skriver? Jag tänker på hur det var när jag vi hade småbarn. Då kryllade det av barnvagnar och gravid magar. Kanske orkar hjärnan bara se det som den just nu intresserar sig för?
Nej jag tror på skrivandets helande kraft och lusten som det innebär att få skapa något som består. Så självklart skriver människor. Det är ett sätt att undersöka mänsklighetens dolda sidor, fantisera och leka utan att det skadar någon.
Svaret är ja. Och ja, jag surfar mitt på vågen.

Lämna en kommentar